Publicat la 2018-02-12 16:32:16

De ce vrem sa trecem la un scuter electric?

Am pus aceasta intrebare direct producatorului Niu la targul de motociclism din Milano in octombrie anul trecut. Ei bine, raspunsul nu m-a luminat deloc, deoarece era acelasi raspuns pe care-l aveam si eu in minte.

In primul rand trecerea de la masina la scuter. Este pasul cel mai natural de facut in prezent, intr-un timp in care orasele noastre sunt tot mai aglomerate, cand gasim tot mai greu un loc de parcare, asta dupa ce petrecem ore in sir in trafic. Ideea de baza e foarte simpla, decat sa petrecem timp in trafic, mai bine ne strecuram prin el si petrecem mai mult timp cu cei dragi, evident, respectand regulile de circulatie.


 

Dar de ce scutere electrice? Dintr-o gramada de motive

In continuare le vom enumera doar pe cele mai importante:

  1. Intretinerea. Desi pretul la achizitie poate parea mare la prima vedere, scuterul nu are nevoie de nici un fel de intretinere. Nu ii trebuie ulei, nu are nevoie de drumuri la benzinarie, nu trebuie decat sa-l incarci la o priza.

  2. Costurile. Odata ce ai cumparat scuterul electric il folosesti cu costuri minime. La o incarcare a unei baterii de 48V / 32Ah folosesti 1536 Wh (1.5 kWh) ... da, doar 1.5 kW (aproximativ 0.7 lei la data scrierii articolului). Pe scurt, cu 1 leu faci minim 50km. Ieftin, nu?

  3. Poluarea. Probabil multi nu acorda suficienta atentie acestui aspect dar este un lucru care ne ajunge din urma pe toti, fie ca suntem Norvegieni, Nemti, Americani sau Romani. Poate nu stiati dar in Norvegia, in anul 2017, din numarul total de vehicule inmatriculate in circulatie, peste 50% au fost electrice sau hibride. Va urma si in Romania si cu totii vom beneficia de un aer mai curat, de mai putin praf, de mai putin zgomot. Nici nu mai punem in discutie faptul ca autoritatile noastre vor arunca in joc un program Rabla Plus destinat scuterelor electrice. Atunci vom avea cu totii doar de castigat!

  4. Caracterici de ultima generatie. Te gandeai vreodata ca iti va suna mobilul cand cineva iti misca scuterul? Sau ca printr-o simpla lansare a unei aplicatii stii exact cati km mai ai de facut cu scuterul tau? Lumini de zi si croaziera LED cu aprindere automata? Alarma si monitorizare prin GPS de pe telefon? Cruise control? Incarcarea regenerativa a bateriei? Ei bine, scuterele electrice Niu beneficiaza de toate aceste lucruri. Nu degeaba se intituleaza “iPhoneul scuterelor electrice”.

  5. Bateria. Bateria este unul din cele mai importate lucruri la un scuter electric, iar scuterele Niu folosesc celule LG sau Panasonic in interiorul bateriilor lor. Nu s-a facut un compromis niciunde pentru ca tu sa beneficiezi de o intrebuintare de durata si sa te bucuri indelung de scuterul tau.

  6. Motor de calitate. BOSCH furnizeaza motoarele modelelor Niu M1 Pro si Niu N1. Un motor conceput exact pentru aceste scutere. Inca o data stai linistit ca nu te lasa la greu.


 

Asadar, majoritatea semnelor de intrebare, sau macar cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le stiti cand achizitionati un scuter electric le-am explicat mai sus. Daca aveti mai multe intrebari va incurajam sa ne contactati.