Publicat la 2018-07-08 11:20:03

UPDATE 13.02.2020: Programele Rabla Clasic si Rabla PLUS au fost modificate in 11.02.2020 si supuse dezbaterii publice. Puteti citi articolul despre Rabla MOTO aici.

 

Rabla Plus pentru scutere electrice?

Pe sfarșitul anului 2017 se zvonea in presă că Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) va extinde programul Rabla Plus existent la acel moment pentru mașinile noi electrice și hibride și la scutere/mopede electrice precum și la bicicletele electrice. 

Foarte entuziasmat de acest aspect, am așteptat cu nerabdare această facilitate oferită de statul român. Și pentru că așteptarea se exitindea de la lună la lună, iar vara își intra in drepturi am zis să-i contactez personal pe cei de la AFM să văd cât mai avem de așteptat.

 

 

Prelungim speranța până anul viitor

Iar pentru că cei de la AFM sunt foarte evazivi și nu dau niciodată un răspuns clar, vă voi posta mai jos răspunsul lor complet la întrebarea mea "Se va extinde programul Rabla Plus și la scutere/mopede electrice?":

 

"Stimate domn,

Referitor la solicitarea dumneavoastră transmisă Administraţiei Fondului pentru Mediu, înregistrată cu nr. 44923/12.06.2018, vă informăm următoarele:

  • conform ghidului actual de finanţare, aprobat prin Ordinul nr. 660 din 24 aprilie 2017, prin Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante eficiente din punct de vedere energetic, 2017-2019, se achiziţionează autovehicule noi pur electrice sau autovehicule noi electrice hibride;
  • conform art. 2 lit. c), d), e), k 1) din Ordinul nr. 660/2017 privind aprobarea Ghidului de finanţare a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, 2017 — 2019, cu modificările şi completările ulterioare, categoriile de autovehicule eligibile în program sunt M1, N1, L6e şi L7e (conform RNTR 2);
  • în ceea ce priveşte solicitarea petentului, privind achiziţionarea de mopede şi biciclete electrice prin programul de finanţare, vă transmitem că, în conformitate cu descrierea vehiculelor, acestea nu fac obiectul ghidului de finanţare;

De asemenea, vă asigurăm că propunerea dumneavoastră va fi studiată şi dezbătută cu atenţie la nivel intern şi se vor întreprinde demersurile necesare, dacă se va considera oportun, corect, legal şi eficient pentru toţi participanţii la program."

 

Așadar, vă las pe voi să trageți concluziile și să decideți dacă merită așteptarea.