Termeni si conditii

I. Despre Noi
Serviciile e-scutere.ro sunt oferite prin SC E-SCUTERE SRL  cu sediul in Timisoara, LT.Ovidiu Balea 51A, cam.1 inmatriculata in Registrul comertului sub nr.J35/1049/2019, avand cod unic de inregistrare RO40661494, denumita in cele ce urmeaza Societatea.

Ne puteti contacta prin urmatoarele mijloace:
 
Prin posta la adresa de corespondenta: Timisoara, Str.LT.Ovidiu Balea 51A.

Prin e-mail la urmatoarele adrese:

  • office@e-scutere.ro – pentru intrebari referitoare la procedura de plasare a comenzilor, metode de plata, metode de livrare, etc.;
  • office@e-scutere.ro – pentru initiere colaborari si parteneriate.
  • Prin telefon la numarul: 0770.967.617

II. Despre e-scutere.ro
www.e-scutere.ro nu este un serviciu de e-commerce ci un site de prezentare. Achizitia produselor se face pe baza de contract semnat intre societatea noastra si cumparatori. 

III. Proprietatea Intelectuala
Continutul si designul www.e-scutere.ro, precum si orice alt material avand legatura cu acesta trimis dvs. prin email sau furnizat dvs. prin orice alta modalitate (exemplu: articole, design, descriere produse si orice alte materiale), apartin Societatii si/sau colaboratorilor sai – acolo unde acest lucru este specificat in mod expres – (drept de autor) si sunt protejate de legislatia privind proprietatea intelectuala. Nu puteti utiliza, reproduce sau permite nimanui sa utilizeze sau sa reproduca materialele www.e-scutere.ro fara a detine o permisiune scrisa, prealabila din partea Societatii. 

Nu puteti folosi cadre (frames in sensul limbajului HTML) sau tehnici de incadrare (framing techniques in sensul limbajului HTML) pentru marci, logo-uri, sau alte informatii protejate de legea copyrightului (inclusiv imagini, texte, interfete, formulare) ale www.e-scutere.ro fara a detine o permisiune scrisa, prealabila, din partea Societatii. 
Este permisa crearea limitata, revocabila si neexclusiva a hiperlinkurilor catre pagina de index a www.e-scutere.ro, atata timp cat aceasta actiune nu prezinta serviciul www.e-scutere.ro intr-o lumina falsa, inselatoare, derogatorie sau ofensiva. Nu puteti folosi logo-ul firmei sau alte proprietati grafice, sau marci ca parte a hyperlinkurilor fara a detine o permisiune scrisa, prealabila, din partea Societatii.

IV. Inregistrarea la newsletter 
Site-ul www.e-scutere.ro poate fi accesat in mod gratuit, iar simpla navigare in paginile acestuia nu este conditionata de inregistrarea ca utilizator (crearea unui cont de utilizator pe Site). Pentru a beneficia insa de anumite servicii sau promotii oferite de noi, va puteti abona la newsletterul nostru. O data abonat, adresa dvs. de email va ramane in baza noastra de date si o vom putea folosi ulterior pentru diverse campanii de marketing de la care va puteti dezabona oricand. 

V. Datele Personale
Va rugam sa accesati pagina in care va este prezentata Politica de Confidentialitate pentru a va informa cu privire la informatiile colectate de www.e-scutere.ro, cu privire la modul in care sunt folosite acestea, precum si la drepturile cu privire la protejarea intimitatii dvs. 

VI. Procedura de cumparare
Pentru a cumpara si intra in posesia produselor prezentate pe siteul nostru este necesara parcurgerea urmatoarelor etape:

  • luati legatura cu noi prin e-mail sau telefon
  • odata decisi pe un produs, va vom intocmi o factura proforma sau de avans in cazul in care produsul dorit nu este pe stoc. Factura va trebui sa o achitati cash sau prin transfer bancar
  • puteti ridica produsele din showroomul nostru sau vi le putem trimite prin curier rapid (GLS) oriunde in tara doar dupa ce ati achitat integral produsul
  • NOU: acum puteti cumpara scuterele noastre si prin sistemul de RATE oferit de TBI Bank

VII. Cum cumpar

VII. Preturile
Preturile produselor afisate pe www.e-scutere.ro reprezinta preturile finale de cumparare si includ TVA (taxa pe valoare adaugata de 19%, valabila in Romania). Produsele din oferta noastra pot avea preturile afisate in moneda EURO pentru o mai buna comparatie cu ofertele altor magazine din Uniunea Europeana. 

VIII. Garantie si service postvanzare
Pentru orice detalii legate de garantie va rugam sa contactati departamentul de service. Toate produsele comercializate de noi catre persoane fizice au o garantie de 2 ani valabila din data emiterii facturii. Serviciile postvanzare se realizeaza fie la sediul nostru fie in showroomurile/serviceurile partenere afisate pe site in sectiunea Reprezentante.

IX. Renuntarea la cumparare

www.e-scutere.ro depune toate eforturile pentru a fi cat se poate de precis. Cu toate acestea, www.e-scutere.ro nu garanteaza ca descrierile produselor sau a altor tipuri de materiale care au legatura cu acestea sunt precise, complete, curente sau fara erori. Daca un produs oferit de www.e-scutere.ro este diferit fata de descrierea aferenta acestuia de pe Site, il puteti returna respectand prevederile Politicii de returnare a produselor a Site-ului si in conformitate cu legislatia romana in vigoare. 

 a.   Cadrul legal

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate la distanta:

Consumatorul are dreptul  de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire si/sau interventii neautorizate etc.

b.   Exceptiile

Nu pot fi denuntate contractele care au ca obiect furnizarea produselor aduse pe comanda.

c.   Exercitarea dreptului de retragere

Consumatorul informeaza www.e-scutere.ro cu privire la decizia de retragere din contract prin trimiterea unui email cu subiectul “Denuntare contract cumparare” la adresa office@e-scutere.ro

In termen de 48 ore lucratoare de la transmiterea notificarii, cumparatorul va fi contactat de catre societatea noastra prin raspuns la email si/sau telefonic.
 
d.   Costuri si taxe speciale pentru renuntarea la cumparare

Costuri suportate de catre cumparator:

Costuri de retur si transport curier pentru produsul in cazul caruia cumparatorul renunta la achizitionarea produsului in termen de 14 zile de la receptia produsului. ( art.14. punctul 2 )

Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou (etichete originale taiate, ambalaj desigilat, etc), se va solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea clientului, ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia. ( art.14.punctul 3 );

Costuri suportate de catre www.e-scutere.ro:
Produs ce nu este conform cu specificatiile din oferta vanzatorului.
Produs ce nu este conform specificatiilor mentionate in comanda cumparatorului.
Produs nefunctional in primele 48 de ore de la receptie sau colete ce prezinta deteriorari la receptie.
*Nota (daca defectul de nefunctionare este semnalat in primele 48 ore de la receptie).

e. Rambursarea sumelor

Rambursarea sumelor se va face in cel mult 14 zile de la data la care societatea noastra intra in posesia produsului returnat si doar dupa ce conditiile articolului IX din prezentele Termeni si Conditii sunt indeplinite in totalitate.

XI. Forta Majora
www.e-scutere.ro, afiliatii sau/si in general furnizorii de produse sau servicii catre www.e-scutere.ro nu pot fi facuti responsabili pentru nici o intarziere sau eroare rezultand direct sau indirect din cauze care nu depind de vointa www.e-scutere.ro . Aceasta exonerare include, dar nu se limiteaza la: erorile de functionare a echipamentului tehnic de la www.e-scutere.ro, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele www.e-scutere.ro, erorile de operare, precum si cazurile de forta majora stipulate de legislatia romana in vigoare.

XIII. Publicitatea
www.e-scutere.ro poate afisa, in paginile sale, reclame la produsele din oferta sa precum si la produse ori servicii apartinand tertilor. Prin utilizarea www.e-scutere.ro si prin acceptarea Termenilor si Conditiilor de utilizare ale acestuia si a Politicii de confidentialitate, va exprimati in mod direct acceptul de a fi destinatarul acestor comunicari cu caracter comercial.

XIV. Reclamatii privind incalcarea legii referitoare la protejarea proprietatii intelectuale
www.e-scutere.ro respecta dreptul la proprietatea intelectuala a tertilor. Daca ati observat ca Site-ul contine informatii care incalca dreptul acestora la proprietate intelectuala, va rugam sa ne trimiteti o instiintare la adresa de email: office[at]e-scutere.ro, sau sa ne contactati la numarul de telefon, sau la adresa de corespondenta, afisate la capitolul Contact. 

XV. Legislatia aplicabila
Serviciile oferite de Societate prin intermediul www.e-scutere.ro sunt guvernate de dispozitiile legilor romane, cu precadere de Legea 365/2002 privind comertul electronic, Ordonanta 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta, HG 448/2005 si Directiva Europeana EC/96/2002, care reglementeaza regimul taxei pentru timbrul verde, aplicabil produselor electronice.
Termenii si conditiile www.e-scutere.ro se supun legislatiei romane. In caz de litigiu, se va incerca mai intai o rezolvare pe cale amiabila, in termen de 30 de zile lucratoare de la inregistrarea reclamatiei. In cazul in care nu se poate ajunge la o intelegere in termenul precizat anterior, litigiile dintre Parti se vor supune rezolvarii instantelor judecatoreasti competente de pe raza municipiului Timisoara. 

XVI. Prezentarea ofertei 
SC E-SCUTERE SRL isi rezerva dreptul de a opera oricand, orice modificari asupra preturilor si datelor tehnice prezente pe site-ul www.e-scutere.ro, fara o instiintare prealabila. Datele tehnice prezente pe site-ul www.e-scutere.ro au caracter informativ si nu reprezinta o obligatie contractuala. Fotografiile de pe site-ul www.e-scutere.ro au caracter informativ si pot exista diferente intre acestea si produs.